číslo 42                                                                       září 2009x   

 

 

Vážení čtenáři,

čas dovolených a prázdnin je za námi a tak nám snad přibude trocha času otevřít knihu a začíst se… Při výběru nám může být nápomocna nabídka dnešních Mokrých knih. Z tiskárny přichází menší smršť a tak máte na výběr hned několik novinek.

 

 

 

Zdeněk Bastl

Padesát let Československé námořní plavby

počet stran 184

více než 130 fotografií

vazba brožovaná

běžná cena 249,- Kč, naše cena 232,- Kč, cena K"M"K 217,- Kč

ISBN 978-80-86930-19-0

Na jaro roku 1959 je datován vznik společnosti Československá námořní plavba. Tato publikace mapuje její historii, i osudy všech lodí ve flotile, hospodářské výsledky, politické pozadí vzniku i provozu. Představí nám běžný život na našich lodích, provozování námořních lodí v našich zemích, zhodnocení spolupráce s čínskými partnery v ČNP, naše lodě a námořníky v současnosti, flotu námořních lodí – výsledky dle lodí, stavbu a technické parametry lodí, provozní výsledky lodí, prodej, výsledky a přehledy dle roků, nej… lodí ČNP –  nejdelší cesty a cesty kolem světa, osobnosti námořní floty, moře v knihách a ve filmu…

(Upozornění: bývalí námořníci a zaměstnanci ČNP získají publikaci u C.O.S. se slevou.)

 

 

 

Andrea Vernerová

Krysa v podpalubí

počet stran 136

vazba brožovaná

ilustrace Leo Vaniš

běžná cena 199,- Kč, naše cena 185,- Kč, cena K"M"K 165,- Kč

ISBN 978-80-86930-19-0

První svazek nové edice „Lodě a napětí“ obsahuje dva detektivní příběhy z prostředí naší námořní plavby. Jak ale autorka Andrea Vernerová sama podotýká: „Jediné, co neodpovídá skutečnosti, jsou kriminální činy – ty se na československých lodích nikdy nestaly …“.

 

 

Kolik stojí život

Detektivní příběh z lodi Jizera

...První palubní důstojník Jakub Kerner seděl v křesle v kapitánově salonu. Velitel sám přecházel podél oken s výhledem na příď lodi. Byl viditelně nervózní, chvílemi si mnul ruce, až mu klouby suše praskaly. Ve tváři měl výraz – proboha, kde jsem se to ocitl, to není loď švejků, ale vrahů – a něco si pro sebe mumlal. Hnědé oči měl ještě temnější než obvykle – nejistě přeskakovaly z námořníka na důstojníka a pak jako by hledaly vysvětlení venku, v širé hladině oceánu. Když Kerner položil otázku, velitel se zastavil a pohlédl na námořníka, který nervózně přešlapoval u dveří.

„Já nic nevím, čífe, já fakt netuším, jak se to mohlo stát.“

„Není to tak dlouho, co jste za mnou byl a nabídl se, že ty černé pasažéry zlikvidujete. A teď jeden z nich chybí a ti druzí dva jsou tak vyděšení, že nejsou schopní nic říct. Jen to, že kamarád potřeboval na záchod, tak ho někdo pustil ven – a už se nevrátil...“

 

Na lodi se neťuká

Detektivní příběh z lodi Rokytka

...Jindřich Kuchta vůbec nevypadal dobře. Tvář zkřivenou bolestí, s obtížemi lapal po dechu, prsty pravé ruky do černa spálené. Jakub Kerner nebyl lékař – právě tentokrát lékaře na palubě neměli, i když tuto službu námořníkům ústředí běžně zajišťovalo. Vylodil před odjezdem z Evropy a ústředí nestihlo zajistit náhradu. Doktorovi zemřel otec a zhroucená matka denně několikrát volala odpovědným úředníkům, že si bez syna neporadí, aby ho pustili domů aspoň na tu jednu cestu. Jak už to v životě bývá, za celá léta se nic nestalo, až teď, když lékař není...

Kernera vyděsilo to, jak se motorář snažil popadnout dech. Pak začal ve tváři modrat. Kerner pracně v paměti vydoloval základní lékařské pomůcky.

„Pomoz mi!“ houkl na bocmana Vránu, který spolu s dalšími dvěma námořníky Kuchtu přinesl. „Já zkusím dýchání z úst do úst a ty mu stimuluj srdce. Zatlač vždycky třikrát, pořádně, ale nepřežeň to, abys mu nepolámal žebra.

Společně se dali do zachraňování, ale Kuchta náhle naříkavě vykřikl, rozhodil ruce a hlava mu klesla ke straně. Z koutku úst mu vytékala krev.

„Rychle, běžte pro velitele!“ křikl Kerner na jednoho z přihlížejících námořníků. Přitiskl Kuchtovi prsty ke krkavici, ale tep téměř necítil.

„Znovu, Petře, musíme ho z toho dostat!“

Vrána se opřel do Kuchtova hrudníku a Kerner mu vdechoval vzduch do plic. Marně. Činnost srdce se už neobnovila. Kapitán, který přiběhl do nemocnice, mohl pouze konstatovat smrt...

 

 

 

 

Labsko-vltavská plavba XV

Sborník k historii lodní dopravy

Vazba V1, formát A5, 64 stran

Cena 79,- Kč

ISBN: 978-80-86930-21-3

Rok co rok vychází sborník Labsko-vltavská plavba. Ten patnáctý Vám nabídne příspěvky: Lenka Vágnerová: Přeprava afrických zvířat z Hamburku do Kolína loděmi ČSPLO; Johannes Hirsch, Miroslav Hubert: První fotografie parníku BOHEMIA nalezena?; Miroslav Hubert: Kolesový parník C.W.IX… – LEV – NŘ 1 – LANNA 10 – VODOSTAV 10; Miroslav Berka: Voroplavba na Sázavě; Po vorech z Českých Budějovic na Císařskou louku; Zlata Svobodová: VOR 2000; Robert Fiala: Labští pískaři Vintrych a Chalupra; Emanuel Chalupný: Zimní výlet pražským parníkem; Jiří Martínek: Motorové nákladní lodě „druhé generace“ – řada MN 4200

 

 

 

Jako další stále ještě novinku nabízíme:

 

Plavební ročenka 2008

Běžná cena: 100 Kč, naše cena: 93 Kč,

Vydala Státní plavební správa v Nakladatelství T.

V nejnovější plavební ročence najdete:

 

 

V nabídce máme též několik nových sběratelských pohlednic:

   

 

Napište nám, co Vás zajímá, o jaké tituly máte zájem…

 

 

 

„Cákance“

V této rubrice „od vás pro vás“ nabízíme drobné postřehy a informace o tom, co se v „mokrém“ světě kolem nás děje… Zda zde bude i to, co se teprve dít bude, záleží i na Vás. Zasílejte nám své náměty, co se kde připravuje, kde je co nového…

 

Z informací ze Spolku přátel plavby v Děčíně:

Srdečně Vás zveme na schůzku Spolku přátel plavby, která se bude konat v úterý 15. září v Oblastním muzeu Děčín od 16,30 hod.

Program.

·         spolková činnost

·         seminář vedený Mgr. Bohumilem Brychem Plavecké učiliště v Děčíně

K tématu: Střední odborná škola dopravní a strojírenská dnes a co jí v historii předcházelo. Odborný učitel školy a člen spolku své vyprávění doplní prezentací fotografií z minulosti i současnosti. Cílem schůzky je i nalézt další podklady pro uvažovanou publikaci o plaveckém učilišti nebo pro webovou stránku http://oucsplo.ezin.cz/ .

Informace

§  další schůzky    - 13. října v muzeu – Ing. Jaroslav Kubec DOL-legenda nebo budoucnost

                              - 10. listopadu v muzeu – saské osobní parníky

§  v srpnu ve věku 83 let zemřel člen spolku pan Ing. Břetislav Žádník. Věnujme mu svoji vzpomínku

Spolek přátel plavby

Příčná 351/6, 405 01 Děčín III, 606 690 014 (Klein), 606 737 264 (Pažourek)

 

 

Z posledních Aktualit Klubu čtenářů Arthura Ransoma:

Milí příznivci AR a jeho knížek

Už jsem nějakou dobu z Anglie doma, ale nějak se mi stále nedaří dostat vše do normálních kolejí. Za dobu našeho cestování se nahromadila řada úkolů v zaměstnání i doma.

Objevila se i řada novinek a zajímavostí a tak konečně rozesílám zase po čase Aktualitu KČAR.

Od našeho příznivce Romana Vagenknechta jsem dostal odkaz na zajímavé video – můžete se na ně podívat na adrese:

http://redir.netcentrum.cz/?noaudit&url=http%3A%2F%2Fvideo.ihned.cz%2Fc1-37952730-video-nejvetsi-ceska-plachetnice-vyplu

Narazil jsem i na aktuálnější informace o průběhu restaurování slavné Cutty Sark. Podle výsledků policejního vyšetřování byl požár, o němž jsme před časem přinesli informace, způsoben průmyslovým vysavačem, který někdo zapomněl vypnout. Práce na restaurování úspěšně pokračují a dokončení a zpřístupnění klipru se očekává v létě 2010. Podle zpráv by mělo na lodi být přes 90% původních dílů. Anglicky čtoucí zájemci se mohou dozvědět o něco víc na adrese:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/london/8060985.stm

Všichni, kdo se zajímají o uzly, ať už ze záliby nebo z potřeby si mohou pořídit hezkou knížku od Johna Shawa: Příručka – Uzly. Nabízejí ji prodejny Levných knih za velice snesitelnou cenu 119 Kč

Od našeho člena Víta Jindrleho jsem dostal zprávičku o dovolené na mořském kajaku v Itálii. Chcete-li se inspirovat nebo alespoň potěšit pěkným vyprávěním i fotkami, podívejte se na adresu:

http://www.seakayaker.cz/

A to je dnes vše. Snad jen poznámka, že Aktuality budou vycházet ještě chvíli asi trochu nepravidelně, snad po dovolených se povede nastolit v jejich distribuci pevnější řád.

Ať žijí V&A

čfk

 

 

Na Slovensku působí námořní škola:

 

Od 02. 02. 2009 prevádzkujeme v Bratislave Námornú školu, organizovanú formou pomaturitného štúdia a za vzor sme si zobrali poľské pomaturitné školy v Gdyni a Štetíne. V júni sme skončili prvý semester a 02.09.2009 začneme s druhým semestrom, plus nový prvý semester. Záujem o toto štúdium je obrovský a naša kapacita 30 študentov na jeden ročník by mohla byť o dosť prekročená - ale sme limitovaní veľkosťou tried. Časť študentov je sponzorovaná nemeckou lodnou (námornou) spoločnosťou. Posielam Vám zopár fotografií, chlapci na nich v zimných uniformách.

 

  

 

Námořní školu provozuje firma TATRA MARINE s.r.o., Radlinského 6, 811 07 Bratislava, Slovakia (EU)

tel.:   +421-2-5262 2945, 5262 2955

fax:   +421-2-5262 2956

e-mail:  info@tatramarine.sk

web:  www.tatramarine.eu

Informace z námořní školy nám zaslal Managing Director TATRA MARINE s.r.o., pan Capt. Juraj Boroš.

 

Zájemcům ze Slovenska doporučujeme z důvodu cen poštovného objednávat naše knihy právě u společnosti TATRA MARINE s.r.o. –  v nabídce má všechny naše publikace.

 

 

Malá fotoreportáž z mistrovství lodních modelářů v Pirně:

    

 

     

   

   

  

   

Fotografie nám zaslal pan Jiří Žižka.

 

 

Muzeum Kon-Tiki

Stalo se již pravidlem, že Vám Mokré knihy přinášejí fotoreportáže z muzejních expozic a výstav, které mají nějaký vztah k lodím a plavbě. Tu dnešní nám ze svých cest po Norsku zaslal pan Michal Kőkőrčený:

 

 

  

    

  

   

  

 

 

 

„Mokrá“ výročí

01 09 1841      168. výročí postavení (v září) velrybářské lodi Charles W. Morgan

01 09 1939      70. výročí salvy SchleswigHolsteinu  zahájily II.sv.válku

01 09 1870      139. výročí návratu polární expedice na lodi Hansa

02 09 1945      64. výročí ukončení druhé světové války na palubě BB Missouri

03 09 1920      89. výročí – na palubě USAT Heffron opouští Vladivostok posl. legionář

13 09 1969      40. výročí potopení lodi Pionýr u Bahamských ostrovů

17 09 1894      115. výročí bitvy na řece Yalu

20 09 1519      490. výročí Magalhaesova vyplutí na cestu kolem světa

22 09 1914      95. výročí potopení britských bit. křižníků Aboukir, Hogue a Cressy ponorkou U9

23 09 1920      89. výročí vyplutí remorkéru Lanna 6 z Holešovic do Bratislavy (2700km)

24 09 1779      230. výročí střetu lodí HMS Serapis a USS Bouhomme Richard ve válce o americkou nezávislost

24 09 1957      52. výročí potopení čtyřstěžníku Pamir tajfunem

25 09 1772      237. výročí vyhotovení plánů pro  francouzskou loď Royal Louis

25 09 1870      139. výročí prvního veřejného závodu plachetnic v Praze

26 09 1580      429. výročí návratu galeony Zlatá laň z cesty kolem světa

27 09 1994      15. výročí potopení trajektu Estonia 

05 10 1917      92. výročí dezerce K.u.K. torpédovky Tb.11

07 10 1571      438. výročí bitvy u Lepanta

07 10 1985      24. výročí únosu italské výletní lodě Achille Lauro teroristy

10 10 1857      152.výročí úmrtí Josefa Ressela – vynálezce lodního šroubu

11 10 1932      77. výročí hlídkové lodě President Masaryk ve službě

11 10 1942      67. výročí bitvy u mysu Esperance

12 10 1492      517. výročí znovuobjevení Ameriky (Kryštof Kolumbus)

14 10 1939      70. výročí potopení britské bitevní lodě Royal Oak ve Scapa Flow ponorkou U–39

17 10 1944      65. výročí začátku největší námořní bitvy u Leyte

18 10 1933      76. výročí prodeje lodě Legie Legiobankou do Řecka

19 10 1930      79. výročí křestu hlídkové lodě President Masaryk

21 10 1797      212. výročí zrodu fregaty Constitution

21 10 1805      204. výročí bitvy u Trafalgaru

24 10 1944      65. výročí potopení největší bitevní lodě Yamato

27 10 1944 – 65. výročí potopení německé  ponorky U1060 československými letadly

27 10 1966      43. výročí prvního vyplutí největší lodě ČNP – Vítkovice

31 10 1941      68. výročí potopení torpédoborce Reuben James, první váleřné lodi USA v druhé světové válce 

31 10 1941      91. výročí zániku rakousko-uherského válečného námořnictva 

 

Pomožte nám jej doplnit seznam „mokrých“ výročí…

 

 

 

Seznam publikací nabízených naší zásilkovou službou:

PUBLIKACE NAKLADATELSTVÍ MARE-CZECH

Bez konce širé moře je...                                                   běžná cena: 299 Kč  naše cena: 278 Kč K“M“K: 248 Kč

Boxeři v Šanghaji                                                              běžná cena: 229 Kč  naše cena: 213 Kč K“M“K: 190 Kč

Hlídková loď President Masaryk                                         běžná cena: 199 Kč  naše cena: 185 Kč K“M“K: 165 Kč

Jitřenka pluje na východ                                                    běžná cena: 359 Kč  naše cena: 334 Kč K“M“K: 298 Kč

Krysa v podpalubí                                                            běžná cena: 199 Kč  naše cena: 185 Kč K“M“K: 165 Kč

Legendární parník Bohemia                                                běžná cena: 219 Kč  naše cena: 204 Kč K“M“K: 182 Kč

Loděnice v Křešicích                                                         běžná cena: 299 Kč  naše cena: 278 Kč K“M“K: 248 Kč

Lodě a plavba na střední Vltavě                                         běžná cena: 299 Kč  naše cena: 278 Kč K“M“K: 248 Kč

Modré medailonky I – Věčně živé námořní legendy             běžná cena: 269 Kč  naše cena: 250 Kč K“M“K: 223 Kč

Modré medailonky II – Vernisáž pamětníků (připravujeme)    běžná cena: 279 Kč  naše cena: 260 Kč K“M“K: 232 Kč

Moře milované i proklínané 1                                             běžná cena: 199 Kč  naše cena: 185 Kč K“M“K: 165 Kč

Moře milované i proklínané 2                                             běžná cena: 189 Kč  naše cena: 176 Kč K“M“K: 157 Kč

Padesát let ČNP                                                               běžná cena 249 Kč   naše cena 232 Kč  cena K"M"K 217 Kč

Parník Civetta a lodní šroub Josefa Ressla                         běžná cena: 349 Kč  naše cena: 325 Kč K“M“K: 290 Kč

Patagonií v sedle                                                              běžná cena: 399 Kč  naše cena: 370 Kč K“M“K: 330 Kč

Příběh „Ostrostřelce“                                                         běžná cena: 229 Kč  naše cena: 213 Kč K“M“K: 190 Kč

Rakouské válečné námořnictvo 1848–1866                         běžná cena: 399 Kč  naše cena: 370 Kč K“M“K: 330 Kč

Stará plavba na dolní Vltavě                                              běžná cena: 179 Kč  naše cena: 166 Kč K“M“K: 149 Kč

Světem křížem krážem                                                       běžná cena: 299 Kč  naše cena: 278 Kč K“M“K: 248 Kč

Uzel pro štěstí                                                                  běžná cena: 329 Kč  naše cena: 306 Kč K“M“K: 273 Kč

Vlečné parníky na Vltavě a Labi „Péčka“                             běžná cena: 299 Kč  naše cena: 278 Kč K“M“K: 248 Kč

 

LABSKO-VLTAVSKÁ PLAVBA

LVP 15 (2009)                                                                   běžná cena: 79 Kč    naše cena: 75 Kč  

LVP 14 (2008)                                                                   běžná cena: 79 Kč    naše cena: 75 Kč  

LVP 13 (2007)                                                                   běžná cena: 79 Kč    naše cena: 75 Kč        

LVP 12 (2006)                                                                   běžná cena: 69 Kč    naše cena: 65 Kč  

LVP 11 (2005)                                                                   běžná cena: 69 Kč    naše cena: 65 Kč  

LVP 10 (2004)                                                                   běžná cena: 59 Kč    naše cena: 55 Kč  

LVP 9 (2003)                                                                     běžná cena: 59 Kč    naše cena: 55 Kč  

 

PUBLIKACE O LODÍCH A PLAVBĚ Z JINÝCH NAKLADATELSTVÍ

Na jachtě do světa                                                            běžná cena 210 Kč   naše cena 195 Kč

Ve službách jeho veličenstva                                             běžná cena 210 Kč   naše cena 195 Kč

Plachty v ohni                                                                   běžná cena 419 Kč   naše cena 377 Kč

Vodácká putování s Lukášem Pollertem                             běžná cena 299 Kč   naše cena 280 Kč  Klub cestovatelů CC a Deto A.D. 250 

Hitlerova ponorková válka: Pronásledovaní 1942–1945        běžná cena 674 Kč   naše cena 627 Kč

Hitlerova ponorková válka: Pronásledovatelé 1939–1942     běžná cena 539 Kč   naše cena 502 Kč

Tiché vítězství: Těžké začátky 1941–1943                            běžná cena 539 Kč   naše cena 502 Kč

Hvězda moří                                                                     běžná cena 249 Kč   naše cena 232 Kč

Krvavý Biskaj                                                                    běžná cena 349 Kč   naše cena 325 Kč

Loď bláznů                                                                       běžná cena 225 Kč   naše cena 210Kč

Malé Antily – Ostrovy, piráti a plantážníci                           běžná cena 399 Kč   naše cena 371 Kč

Metla moří                                                                        běžná cena 550 Kč   naše cena 512 Kč

Největší námořní bitvy XX. století                                      běžná cena 399 Kč   naše cena 371 Kč

Nevěstinec na vlnách                                                        běžná cena 193 Kč   naše cena 180 Kč

Piráti                                                                                běžná cena 279 Kč   naše cena 260 Kč

Plavby, které změnily svět                                                 běžná cena 399 Kč   naše cena 371 Kč

Řeky moravskoslezského kraje                                           běžná cena 220 Kč   naše cena 205 Kč

S Nepraktou v mokrém živlu                                              běžná cena 149 Kč   naše cena 139 Kč

Trafalgar: Anatomie námořní bitvy                                      běžná cena 309 Kč   naše cena 288 Kč

Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) a Tři muži na toulkách      běžná cena 198 Kč   naše cena 185 Kč

Ve službách královny Alžběty                                            běžná cena 248 Kč   naše cena 232 Kč

Výprava české šlechty do Itálie v letech 1551–1552            běžná cena 249 Kč   naše cena 232 Kč

Zajati na moři                                                                    běžná cena 329 Kč   naše cena 306 Kč

Život v poklusu                                                                 běžná cena 159 Kč   naše cena 148 Kč

Oceány na vlastní oči                                                        běžná cena 249 Kč   naše cena 232 Kč

Vikingové                                                                         běžná cena 289 Kč   naše cena 269 Kč

Historie pražské paroplavby                                              běžná cena: 399 Kč  naše cena: 370 Kč K“M“K: 330 Kč

Velký slovník moře a lodí                                                   běžná cena: 1492 Kč                            naše cena: 1395 Kč                                                                                        

Neuvěřitelná cesta                                                             běžná cena: 315 Kč  naše cena: 293 Kč      

Námořnické historky                                                          běžná cena: 199 Kč  naše cena: 185 Kč      

Kuchařský zeměpis                                                           běžná cena: 229 Kč  naše cena: 215 Kč      

Eduard Ingriš                                                                    běžná cena: – Kč     naše cena: 67 Kč        

Historické lodě 16. - 18. století                                           běžná cena: 377 Kč  naše cena: 350 Kč      

Brněnští mariňáci                                                              běžná cena: 275 Kč  naše cena: 260 Kč      

Modré vzpomínky                                                             běžná cena: 179 Kč  naše cena: 160 Kč

Vltava (Větvička–Rendek)                                                  běžná cena: 499 Kč  naše cena: 465 Kč      

Válečné lodě 6                                                                  běžná cena: 369 Kč  naše cena: 343 Kč      

Válečné lodě 7                                                                  běžná cena: 389 Kč  naše cena: 352 Kč      

Válečné lodě 8                                                                  běžná cena: 499 Kč  naše cena: 464 Kč

Britské palubní letectvo                                                     běžná cena: 259 Kč  naše cena: 240 Kč

Torpédo pal!                                                                     běžná cena: 289 Kč  naše cena: 269 Kč

Až ke dnu!                                                                        běžná cena: 319 Kč  naše cena: 297 Kč

Němečtí korzáři                                                                 běžná cena: 329 Kč  naše cena: 306 Kč

Stavební stroje firmy Lanna                                               běžná cena: 998 Kč  naše cena: 928 Kč      

Dálná plavba volá                                                             běžná cena: 290 Kč  naše cena: 270 Kč      

Zaniklé Podskalí – Vory a lodě na Vltavě                            běžná cena neuvedena                         naše cena: 400 Kč                                                                                          

Vojenské lodě Československa 1918–1959                         běžná cena: 89 Kč    naše cena: 83 Kč  

 

NAKLADATELSTVÍ „T“

Plavební ročenky:

Plavební ročenka 2008                                                      běžná cena: 100 Kč  naše cena: 93 Kč

Plavební ročenka 2007                                                      běžná cena: 100 Kč  naše cena: 93 Kč

Plavební ročenka 2006                                                      běžná cena: 125 Kč  naše cena: 116 Kč

Plavební ročenka 2005                                                      běžná cena: 125 Kč  naše cena: 116 Kč

Plavební ročenka 2004                                                      běžná cena: 100 Kč  naše cena: 93 Kč

Plavební ročenka 2003                                                      běžná cena: 100 Kč  naše cena: 93 Kč

Plavební ročenka 2002                                                      běžná cena: 100 Kč  naše cena: 93 Kč

Plavební ročenka 2001                                                      běžná cena: 110 Kč  naše cena: 102 Kč

Plavební ročenka 2000                                                      běžná cena: 105 Kč  naše cena: 98 Kč

Plavební ročenka 1999                                                      běžná cena: 100 Kč  naše cena: 93 Kč

Plavební ročenka 1998                                                      běžná cena: 95 Kč    naše cena: 88 Kč

Plavební ročenka 1997                                                      běžná cena: 90 Kč    naše cena: 84 Kč

Plavební ročenka 1996                                                      běžná cena: 85 Kč    naše cena: 79 Kč

Vůdce malého plavidla (národní průkaz):

Vůdce malého plavidla                                                      běžná cena: 240 Kč  naše cena: 223 Kč 

Vůdce malého plavidla - plachty                                        běžná cena: 45 Kč    naše cena: 42 Kč

Plavba rekreační lodí (učebnice)                                         běžná cena: 190 Kč  naše cena: 177 Kč

Řád plavební bezpečnosti – textová část                           běžná cena: 85 Kč    naše cena: 79 Kč

Vůdce rekreačního plavidla (mezinárodní průkaz):

Vůdce rekreačního plavidla – moře                                     běžná cena: 85 Kč    naše cena: 79 Kč

Pravidla pro zabránění srážkám na moři – COLREG            běžná cena: 40 Kč    naše cena: 37 Kč  

Vůdce plavidla a člen posádky plavidla jiného než malého:

Lodník, kormidelník, kapitán                                               běžná cena: 350 Kč  naše cena: 325 Kč

Strojmistr, převozník                                                         běžná cena: 350 Kč  naše cena: 325 Kč

Vedení plavidla pomocí radaru                                          běžná cena: 25 Kč    naše cena: 23 Kč

Základy konstrukce plavidel                                               běžná cena: 190 Kč  naše cena: 177 Kč

Základy plavební nauky                                                     běžná cena: 220 Kč  naše cena: 205 Kč

Další odborné publikace:

Řád plavební bezpečnosti na vodních cestách České republiky                          běžná cena: 235 Kč      naše cena: 218 Kč

Jednotný slovník UN/ECE pro rádiová spojení                    běžná cena: 170 Kč  naše cena: 158 Kč

Plavební mapa Vltavy pro rekreační plavbu                        běžná cena: 350 Kč  naše cena: 325 Kč

Plavební mapa Labe pro rekreační plavbu                          běžná cena: 350 Kč  naše cena: 325 Kč

 

RANSOMOVKY

Boj o ostrov                                                                     běžná cena: 199 Kč  naše cena: 170 Kč

Holubí pošta                                                                     běžná cena: 199 Kč  naše cena: 170 Kč

Nechtěli jsme na moře                                                       běžná cena: 199 Kč  naše cena: 170 Kč

Velká severní?                                                                  běžná cena: 199 Kč  naše cena: 170 Kč

Velká šestka                                                                     běžná cena: 199 Kč  naše cena: 170 Kč

Klub Lysek                                                                       běžná cena: 199 Kč  naše cena: 170 Kč

Záhadné vody                                                                  běžná cena: 199 Kč  naše cena: 170 Kč

Slečna Lee                                                                       běžná cena: 199 Kč  naše cena: 170 Kč

Lysky na severu                                                                běžná cena: 179 Kč  naše cena: 150 Kč

Petr Kachna                                                                      běžná cena: 199 Kč  naše cena: 170 Kč

 

PRODUKCE NAKLADATELSTVÍ ARES

Československé pásové dělostřelecké tahače 1919–1950    běžná cena: 199 Kč  naše cena: 185 Kč

Maďarská armáda 1919-1945                                             běžná cena: 549 Kč  naše cena: 510 Kč      

10 800 sestřelů                                                                 běžná cena: 259 Kč  naše cena: 240 Kč      

Březen 1939                                                                      běžná cena: 369 Kč  naše cena: 343 Kč      

Cizinci v RAF                                                                    běžná cena: 219 Kč  naše cena: 204 Kč

Čs. obrněná vozidla                                                          běžná cena: 599 Kč  naše cena: 557 Kč

Dravec temnot                                                                  běžná cena: 159 Kč  naše cena: 148 Kč

Na nebi hrdého Albionu 1                                                  běžná cena: 799 Kč  naše cena: 743 Kč

Na nebi sladké Francie 2                                                   běžná cena: 299 Kč  naše cena: 278 Kč

Na nebi sladké Francie 1+2                                                běžná cena: 699 Kč  naše cena: 650 Kč

Obrněná technika 5                                                           běžná cena: 349 Kč  naše cena: 325 Kč      

Obrněná technika 6                                                           běžná cena: 399 Kč  naše cena: 370 Kč      

Obrněná technika 7                                                           běžná cena: 399 Kč  naše cena: 370 Kč

Obrněná technika 8                                                           běžná cena: 399 Kč  naše cena: 370 Kč

Padáky nad Slovenskem                                                   běžná cena: 188 Kč  naše cena: 175 Kč

Pancéřoví granátníci                                                          běžná cena: 349 Kč  naše cena: 325 Kč

Slovenská armáda                                                            běžná cena: 459 Kč  naše cena: 427 Kč

Výsadkáři a průzkumníci                                                    běžná cena: 229 Kč  naše cena: 213 Kč

 

POHLEDNICE

Osobní lodě na našich vodách –Vyšehrad, Kotva, Šumava, Máj, Hynek, Carina, Regina, Nepomuk, Puškvorec, Visla, Odra

Lodě v české historii –s/s Republika, m/s Brno, Svatojánské proudy, s/s Antonin Dvorak a T.G. Masaryk (Liberty ship)

                                                                       jeden kus:                       naše cena: 6 Kč         K“M“K: 5 Kč    

                                                                       od pěti kusů:                   naše cena: 5 Kč         K“M“K: 4 Kč    

 

NÁŠIVKY, ŠTÍTKY, ODZNAKY

Repliky čepicových štítků:

K-01        Čs. plavební společnost Labská, cca 30. léta 20. stol.

K-02        ČSPD, cca 50. až 80. léta 20. stol.

K-03        PPS, cca 90. léta 20. stol.

K-04        Čs. loď Legie, 20. léta 20. stol.

K-05        Čs. loď Republika, cca 50. léta 20. stol.

K-06        Československá námořní plavba, cca 80. léta 20. stol.

K-07        Čs. armáda - loďstvo, od roku 1919

K-08        pouze s kotvou bez označení

K-09        Učiliště ČSPLO, cca 50. léta 20. stol.

K-10        Rakousko-uherské námořnictvo, důstojníci kolem roku 1910

K-11        ČSPLO, kapitán zahraniční plavby

K-12        KčAR (pouze pro členy)

K-13        Obchodní lodstvo U.S. MARINE MERCHANTE (baret)

K-14        (neprodejné)

K-15        ČSPLO, cca 60. až 80. léta 20, stol.

K-16        DP hl. m. Prahy – osobní lodní doprava, cca 80. léta 20. stol.

K-17        Velká Británie – RMS Titanic (důstojníci)

K-18        Italské válečné námořnictvo (důstojníci)

K-19        Japonské válečné námořnictvo (důstojníci)

K-20        Německé válečné námořnictvo (I.WW, důstojníci) zlatá (g), stříbrná (s)

K-21        Velká Británie - Royal Navy

K-22        US válečné námořnictvo (důstojníci)

K-23        Námořní společnost československá (1922)

K-24        Československá plavba dunajská (1. republika)

K-25        pravděpodobně Legiobanka před rokem 1920 (rekonstrukce podle foto z lodi Morava cca 1930)

 

              běžná cena: 200 Kč      naše cena: 180 Kč        K“M“K: 170 Kč          

Nášivky:

B-01        ČSPLO, na sportovní blůzu

B-02        Dunajská pohraniční stráž VMV (rukáv)

              běžná cena: 200 Kč      naše cena: 180 Kč        K“M“K: 170 Kč          

 

MODELÁŘSKÉ PLÁNY JaPa

Katalog.       Jméno              Typ                       Původ                          Měřítko          Cena     

číslo            plánu                lodi                        lodi                              výkresu

01 s 75        Olympus          ponorka,                Velká Británie               1 : 75             190 Kč  

01 s             Olympus          ponorka                 Velká Británie               1 : 100           170  

02 s             California          ponorka                 Velká Británie               1 : 100           350  

02                California          bitevní loď             USA                             1 : 200           180  

03 s             Richelieu          bitevní loď             Francie                         1 : 100           375  

03                Richelieu          bitevní loď             Francie                         1 : 200           200  

04 s             Tirpitz               bitevní loď             Německo                      1 : 100           415  

04                Tirpitz               bitevní loď             Německo                      1 : 200           205  

05 s             Sheffield          lehký křižník           Velká Británie               1 : 100           300  

05                Sheffield          lehký křižník           Velká Británie               1 : 200           180  

06 s             Beowulf            pobřežní bitevní loď                                   Německo        1 : 100    200 

06                Beowulf            pobřežní bitevní loď                                   Německo        1 : 200    150 

07 s             Pietro de Cristofaro                       korveta                         Itálie               1 : 100    180 

08 s             Kresta              raketový křižník      SSSR                          1 : 100           310  

08                Kresta              raketový křižník      SSSR                          1 : 200           180  

09 s             Akagi               letadlová loď         Japonsko                     1 : 100           520  

09                Akagi               letadlová loď         Japonsko                     1 : 200           240  

010 s 50       Brave Borderer torpédový člun      Velká Británie               1 : 50             190 Kč  

011 s           Warspite           bitevní loď             Velká Británie               1 : 100           355  

011              Warspite           bitevní loď             Velká Británie               1 : 200           185  

012 s           Borodino          bitevní loď             Rusko                          1 : 100           300  

012              Borodino          bitevní loď             Rusko                          1 : 200           180  

013 s           Baltimore          těžký křižník           USA                             1 : 100           330  

013              Baltimore          těžký křižník           USA                             1 : 200           180  

014 s 50       MTC-1003         výsadková loď       Itálie                             1 : 50             160 Kč  

015 s           Viribus Unitis    bitevní loď             Rakousko-Uhersko        1 : 100           360  

015              Viribus Unitis    bitevní loď             Rakousko-Uhersko        1 : 200           195  

016 s 75       I-15                  ponorka                 Japonsko                     1 : 75             190 Kč  

017 s 50       Grey Goose      stíhač ponorek       Velká Británie               1 : 50             230 Kč  

017 s           Grey Goose      stíhač ponorek       Velká Británie               1 : 100           170  

018 s           Long Beach      raketový křižník      USA                             1 : 100           365  

Katalog.       Jméno              Typ                       Původ                          Měřítko           Cena     

číslo            plánu                lodi                       lodi                              výkresu

018              Long Beach      raketový křižník      USA                             1 : 200           200  

019 s           Le Terrible        torpédoborec        Francie                         1 : 100           270  

019              Le Terrible        torpédoborec        Francie                         1 : 200           170  

020 s           Yorktown          letadlová loď         USA                             1 : 100           500  

020              Yorktown          letadlová loď         USA                             1 : 200           240  

021 s 25       Arrow               dělový člun            Velká Británie               1 : 25             320 Kč  

021 s 50       Arrow               dělový člun            Velká Británie               1 : 50             185 Kč  

022 s 50       Combatante III B                            raketový člun                Řecko            1 : 50     260 Kč 

023 s           Taškent            torpédoborec        SSSR                          1 : 100           250  

023              Taškent            torpédoborec        SSSR                          1 : 200           165  

024 s           Missouri           bitevní loď             USA                             1 : 100           445  

024              Missouri           bitevní loď             USA                             1 : 200           235  

025 s           Nagato             bitevní loď             Japonsko                     1 : 100           415  

025              Nagato             bitevní loď             Japonsko                     1 : 200           210  

026 s 75       D-3                  ponorka                 SSSR                          1 : 75             190 Kč  

027 s           Fletcher            torpédoborec        USA                             1 : 100           250  

027              Fletcher            torpédoborec        USA                             1 : 200           160  

028 s           Penelope          lehký křižník           Velká Británie               1 : 100           305  

028              Penelope          lehký křižník           Velká Británie               1 : 200           180  

029 s 50       S-142               torpédový člun      Německo                      1 : 50             180 Kč  

030 s           Karlsruhe          lehký křižník           Německo                      1 : 100           300  

030              Karlsruhe          lehký křižník           Německo                      1 : 200           180  

031 s           Hatsushimo      torpédoborec        Japonsko                     1 : 100           250  

032 s           Hood               bitevní křižník         Velká Británie               1 : 100           490  

032              Hood               bitevní křižník         Velká Británie               1 : 200           240  

033 s 75       U-VII B             ponorka                 Německo                      1 : 75             190 Kč  

033 s           U-VII B             ponorka                 Německo                      1 : 100           170  

034 s 50       Gyoraitey         torpédový člun      Japonsko                     1 : 50             200 Kč  

035 s           Bouvet             bitevní loď             Francie                         1 : 100           360  

035              Bouvet             bitevní loď             Francie                         1 : 200           200  

036 s           Jamato             bitevní loď             Japonsko                     1 : 100           480  

036              Jamato             bitevní loď             Japonsko                     1 : 200           240  

037              Arizona             bitevní loď             USA                             1 : 100           380  

037              Arizona             bitevní loď             USA                             1 : 200           220  

Katalog.       Jméno              Typ                       Původ                          Měřítko           Cena     

číslo            plánu                lodi                       lodi                              výkresu

P01 s 75      La Drac'ene      galéra                    Francie                         1 : 75             260 Kč  

P01 s           La Drac'ene      galéra                    Francie                         1 : 100           200  

P02 s 50      Victory             řadová loď             Velká Británie               1 : 50             460 Kč  

P02 s           Victory             řadová loď             Velká Británie               1 : 100           240  

Knihy JaPa

01               

02                Bismarck                                                                                               580 Kč  

03                Americké válečné lodě 1914–18                                                              300 Kč  

 

Poznámka:
Nenajdete-li uvedené tituly v objednávkovém formuláři, napište požadované tituly do
kolonky „Máte-li nám co sdělit“

Naši další nabídku i obchodní podmínky zásilkové služby najdete na naších stránkách www.mare-czech.cz i ve starších „Mokrých“ knihách.

 

 

 

Za nakladatelství Mare-Czech

 

 

Marek Přikryl